Pretraživanje

Događanja

Objavljeno: 10.10.2016. u 14:52
|

"Europski dan jezika 2016"

Događanja : "Europski dan jezika 2016"

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška u petak je 07. listopada, povodom Europskog dana jezika održana radionica za učenike prvih razreda Osnovne škole Mato Lovrak. Organizatori radionice bili su Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška i Gradska knjižnica Nova Gradiška.

Sudionici radionice su izrađivali tzv. žabice, bojali su pozdrave na raznim jezicima te su na taj način imali priliku upoznati i naučiti različite vrste pozdrava koji su specifični za određene države članice Europske unije.

Proslava „Dana Europe" obilježava se diljem Europe odlukom Europske unije i Vijeća Europe počevši od 2001. godine. Cilj akcijskog dana je vrednovanje svih jezika i kultura kao i doprinos osoba koje posjeduju prednosti višejezičnosti, povećanju individualne višejezičnosti i motivaciji ljudi u Europi o učenju jezika pojedinca kroz život. Pri tome je povećana pozornost na očuvanje bogate baštine koja broji preko 200 europskih jezika.

Provedbom radionice Anita Mokrović, djelatnica Informacijskog centra i Industrijskog parka Nova Gradiška, je istaknula važnost prihvaćanja i učenja stranih jezika, dok je ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška Biljana Dakić zahvalila Europe Direct centru i svim djelatnicima na dugogodišnjoj suradnji.

Učenike 1.A razreda Osnovne škole "Mato Lovrak” Nova Gradiška koji su sudjelovali u radionici dopratila je učiteljica Ivana Franić-Galik.

Za sve sudionike događanja Centar je osigurao osvježenje i slatkiše, dok je prigodne promotivne materijale poklonilo Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Ostali članci
Europe Direct Nova Gradiška : Novosti Europske komisije 14.11.2017.

Novosti Europske komisije 14.11.2017.

14. studenog 2017. u 9:30
Europe Direct Nova Gradiška : Pozivnica za Dan Europe

Pozivnica za Dan Europe

3. svibnja 2017. u 14:40
Europe Direct Nova Gradiška : Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

14. travnja 2017. u 12:07
Europe Direct Nova Gradiška : Održano "Ljeto u knjižnici 2016."

Održano "Ljeto u knjižnici 2016."

4. kolovoza 2016. u 11:16
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :