Pretraživanje

Događanja

Objavljeno: 26.9.2016. u 7:55
|

Tjedan mobilnosti - "Zdravi koraci"

Događanja : Tjedan mobilnosti - "Zdravi koraci"
Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška je povodom Europskog tjedna mobilnosti u suradnji s Društvom „Naša djeca", Osnovnom školom Mato Lovrak, Osnovnom školom Ljudevita Gaja, Dječjim vrtićem "Radost”, Dječjim vrtićem "Maslačak” te Gradom Nova Gradiška organizirao edukativno-sportsku akciju pod nazivom „Zdravi koraci".

Edukativno-sportska manifestacija održana je s početkom u 10:00 sati na Cvjetnom trgu u Gradu Nova Gradiška 24. rujna 2016. godine, gdje je od strane nutricionistice i liječnice održano predavanje o zdravoj prehrani.

Akcija je organizirana s ciljem poticanja i promocije razvoja zdravih navika pri kretanju, koji doprinose zdravom načinu životu i utječu na zdravlje. Za djecu su organizirane i edukativne igre, a cilj je bio promovirati zdrav način života i potaknuti kretanje. Za sve sudionike događanja bilo je osigurano voće, voda i sokovi.

O važnosti zdravog načina života i prehrane okupljenima je progovorila dr. Marija Sokić Bigović, a u ime organizatora prisutne je pozdravila predsjednica Društva "Naša djeca” Nova Gradiška Verica Lukačević.

– Ovo je nova aktivnost Društva "Naša djeca” Nova Gradiška, a njome želimo potaknuti mlade da iziđu iz svojih soba, svijeta računala i dio svoga slobodnoga vremena provedu na svježem zraku, uz kretanje, zdrav način života i prehranu – izjavila je Verica Lukačević.

Akciji „Zdravi koraci" pridružilo se preko 100 sudionika. Djeca su hodala do tri punkta: Najmlađi su se uputili Frankopankom ulicom, odvojili su se kod potoka Laminac te šetnicom došli do igrališta OŠ „Ljudevit Gaj" i tamo družili uz igre na otvorenom. Ostali su nastavili do Franjevačkog samostana u Cerniku, odakle se mlađa populacija nakon okrijepe vratila nazad, a veća produžila do crkve Linarte. Povratak je bio istom rutom do mjesta polaska u Novoj Gradiški.

Ostali članci
Europe Direct Nova Gradiška : Novosti Europske komisije 14.11.2017.

Novosti Europske komisije 14.11.2017.

14. studenog 2017. u 9:30
Europe Direct Nova Gradiška : Pozivnica za Dan Europe

Pozivnica za Dan Europe

3. svibnja 2017. u 14:40
Europe Direct Nova Gradiška : Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

14. travnja 2017. u 12:07
Europe Direct Nova Gradiška : "Europski dan jezika 2016"

"Europski dan jezika 2016"

10. listopada 2016. u 14:52
Europe Direct Nova Gradiška : Održano "Ljeto u knjižnici 2016."

Održano "Ljeto u knjižnici 2016."

4. kolovoza 2016. u 11:16
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :