Pretraživanje

O centru

Objavljeno: 16.12.2013. u 13:49
Autor: Administrator
|

Europe Direct Nova Gradiška

Center : Europe Direct Nova Gradiška

Dobro došli na stranice Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška!

Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška (EDIC Nova Gradiška) jedan je od trinaest otvorenih centara u Republici Hrvatskoj, koji je svoja vrata za sve građane otvorio 05.11.2013. godine.

Informacijski centri Europe Direct služe kao glavno sredstvo Europske unije. Svojim radom dopunjuju i podupiru rad Predstavništva Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini.

Cilj centra je omogućiti svim građanima jednostavan pristup informacijama o Europskoj uniji, osobito informacijama o pravima građana, prioritetima Europske unije, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja, promicanje participativnog građanstva na lokalnoj i regionalnoj razini te stvaranje prilika za iznošenje i razmjenu vlastitih stajališta u svim područjima djelovanja Europske unije, a osobito onima koja utječu na svakodnevni život građana.

Informacijski centri Europe Direct uvećavaju komunikacijsku sposobnost Europske unije osnaženom sinergijom i koordinacijom s drugim mrežama za informiranje i pomoć, koje pokrivaju određena područja politika EU-a.

Centar je smješten u moderno uređenim prostorijama Poslovno inovacijsko potpornog centra u Industrijskom parku Nova Gradiška, a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka u vremenu od 09:00 - 13:00 sati.

 

Promotivni video spot možete pogledati ovdje.

Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :
Europe Direct Nova Gradiška :