Pretraživanje

Publikacije za djecu

Priče iz naših šuma

Publikacije za djecu : Priče iz naših šuma
U svim se europskim kulturama ljudski život simbolično povezuje sa životom drveta. U ovoj antologiji ta se veza promatra s novog gledišta koje nude poezija i proza iz svih država članica EU-a. Tekstovi su ilustrirani dječjim crtežima koji pružaju jedinstvene, šarene i duboko pronicave uvide u to kako djeca vide šume i što očekuju od nas.

http://bookshop.europa.eu/hr/pri-e-iz-na-ih-uma-pbKF0415081/?CatalogCategoryID=Bfqep2IxkSwAAAEuj40D0UzZ

Priče iz naših šumaPriče iz naših šuma

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 1482 kb

Datum objave: 16.7.2015.

Bojim Europu

Publikacije za djecu : Bojim Europu

http://bookshop.europa.eu/hr/bojim-europu-pbQC0214593/?CatalogCategoryID=Bfqep2IxkSwAAAEuj40D0UzZ

Bojim EuropuBojim Europu

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 5710 kb

Datum objave: 16.7.2015.

Priča triju generacija poljoprivrednika

European Union

Publikacije za djecu : European Union

Passport

During the last century, Europe was devastated by two world wars which resulted in the deaths of millions, shattered Europe's economy and changed the borders of several countries. In order to guarantee that this would not happen again, some European leaders decided that their countries should work together to ensure peace and prosperity for the future. The result is the European Union (EU). EU Member States now work together on many areas of common interest. Each Member State has a voice in this process and decisions are made collectively by the member countries and elected members of the European Parliament. Ireland has been a member of the EU for more than 40 years. Since 1973, EU membership has helped to transform Ireland's economy, infrastructure and environment. It has influenced the lives of Irish citizens by supporting the farming community, improving consumer rights, and changing the status of women. One of the greatest advantages of EU membership is that Irish people can travel, study or work in any other EU country. Today, there are 28 Member States in the EU. But what do we know about them? Let's take a tour of the EU and see what we can learn about our neighbours.

http://bookshop.europa.eu/hr/european-union-pbNA0114052/?CatalogCategoryID=Bfqep2IxkSwAAAEuj40D0Uz

European UnionEuropean Union

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 26712 kb

Datum objave: 16.7.2015.

Europska unija karta 2013

Let ždralova

Publikacije za djecu : Let ždralova

(Upute za nastavnike)

Upute su dodatak našoj brošuri za djecu koja sadržava mnogo podataka o ždralovima. U ovim popratnim uputama za nastavnike izložene su ideje o tome kako nastavnici mogu brošuru upotrijebiti u nastavi. Predložene su teme za raspravu i ideje za daljnji grupni rad na projektu.

http://bookshop.europa.eu/hr/let-dralova-pbKH0115002/

Let ždralova Let ždralova

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 273 kb

Datum objave: 16.7.2015.

Dječji kutak

Na farmi je zabavno

Publikacije za djecu : Na farmi je zabavno
Nikola sjedi u vlaku i promatra polja i drveće uz prugu. Rano je proljeće i kroz gole grane drveća katkad može vidjeti rijeku u dolini. Nikola s roditeljima putuje u posjet svojoj strini, stricu i sestrični Emi, koji žive na farmi.

http://bookshop.europa.eu/hr/na-farmi-je-zabavno-pbKF0214463/

Na farmi je zabavno  Na farmi je zabavno

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 3405 kb

Datum objave: 16.7.2015.

Istražimo Europu!

Publikacije za djecu : Istražimo Europu!
Europa: prekrasan kontinent s nevjerojatnom poviješću. Dala je mnoge svjetski poznate znanstvenike, izumitelje, umjetnike i skladatelje te estradne umjetnike i uspješne sportaše. Europu su stoljećima razdirali ratovi i podjele. No u proteklih 60-ak godina zemlje tog starog kontinenta udruživale su se u miru, prijateljstvu i jedinstvu kako bi zajedno radile za dobrobit Europe i cijeloga svijeta. Ovom knjižicom za djecu (u dobi od 9 do 12 godina) priča je ispričana jednostavno i jasno. Puna je zanimljivih činjenica i šarenih ilustracija te pruža živahan pregled Europe i kratko objašnjenje o tome što je Europska unija i kako ona funkcionira.

http://bookshop.europa.eu/hr/istra-imo-europu--pbNA0114598/

Istražimo EuropuIstražimo Europu

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 16209 kb

Datum objave: 16.7.2015.

Europa i ti

Publikacije za djecu : Europa i ti
Znaš li da se Europska unija sastoji od 28 zemalja i da ima oko 508 milijuna stanovnika? Kreni u otkrivanje tih 28 zemalja, oboji njihove zastave i pogodi njihove glavne gradove čija su slova izmiješana. Vidjet ćeš da je zabavno!

http://bookshop.europa.eu/hr/europa-i-ti-pbQC0414546

Europa i tiEuropa i ti

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 6971 kb

Datum objave: 16.7.2015.